Op 27 mei 1971 werd Marco Verheij geboren in Oud-Beijerland. Marco begon in 1985 met Kyokushinkai Karate in Spijkenisse bij Peter, en bracht het hierin na 3 jaar tot 5e Kyu. Het gaf hem een stevige basis; hij had in elk geval een bereidheid te incasseren opgedaan. Wat hij echter werkelijk wilde leren moest nog volgen.

In 1986 begon hij samen met vrienden te oefenen in de kunst van de Ninja, dit werd gedaan uit boeken van Stephen K. Hayes. Zijn eerste kennismaking met de Bujinkan was op een seminar in Apeldoorn, in 1987 met Brian. Na enkele maanden te hebben geoefend bij verschillende dojo in Rotterdam ging Marco verder in Utrecht bij Hans. Mei 1989 werd hij 9e Kyu gemaakt.


In 1990 ging Marco op 19 jarige leeftijd gedurende 3 maanden naar Japan. In het jaar van de Hanbo (1 meter stok) kreeg hij van dr. Hatsumi, dhr. Manaka, dhr. Noguchi, dhr. Ishizuka, dhr. Shiraishi, dhr. Someya en dhr. Kobayashi les. Voor vertrek ging dhr. Shiraishi persoonlijk met Marco naar het huis van Hatsumi-sensei die hem tot 2e Dan (Ninpo Taijutsu) bevorderde. Dit maakte hem de jongste Bujinkan zwarte band in Nederland.

Hij kwam terug in Nederland met een schat aan ervaring en een diepe drang deze zichzelf en anderen verder eigen te maken. Hierna begon hij een groep in Oud-Beijerland in 1991. In 1992 nam hij deel aan de Zweedse en Luxemburgse Taikai (3 daagse “grote bijeenkomst” met Hatsumi-sensei).

In 1993 besloot Marco terug te gaan naar Japan waar het jaar van Rokushakubojutsu (1.80 mtr. stok) was. Hij was in Leiden een jaar Japanse Taal & Cultuur gaan studeren om in Japan beter uit de voeten te kunnen. In dit jaar studeerde Marco onder dr. Hatsumi, dhr. Manaka, dhr. Seno, dhr. Nagase en dhr. Shiraishi. Tevens kreeg hij privé-les in Japans boogschieten van Kimura-sensei in Kashiwa en verbleef een maand in een Japans gastgezin.


In 1993 had Marco zijn groep verplaatst naar zijn nieuwe woonplaats, Schiedam.
Toen Marco terugkwam in Japan in 1994 was inmiddels het jaar van Yari (speer). Hij kreeg les van dr. Hatsumi, dhr. Manaka, dhr. Noguchi, dhr. Seno en dhr. Nagase. Hij nam ook deel aan het 3-daags seminar van dhr. Manaka. Tevens kreeg hij privé-les in Japans boogschieten van Kimura-sensei in Kashiwa.

In 1997 ging hij wederom naar Japan in het jaar van Joujutsu (half-lange stok methode), waar hij studeerde onder dr. Hatsumi, dhr. Noguchi, dhr. Seno en dhr. Nagase. Hij werd bevorderd tot 4e Dan (Budo Taijutsu) door dr. Hatsumi op de eerste onofficiele bijeenkomst in de Hombu Dojo te Noda-shi.

Het jaar erna in 1998 was het jaar van Shinden Fudo Ryu. Het zou de laatste keer zijn dat Marco in Japan was. Hij kreeg les van dr. Hatsumi, dhr. Noguchi, dhr. Nagase en dhr. Seno.

Marco was 5 maal in Japan, volgde er in totaal zo’n 200
masterclasses, gedurende 9 maanden. Veranderingen kwamen en gingen,
Bujinkan bleef. Op de Taikai in Zweden in 1998 ging Marco op voor 5e Dan (Budo Taijutsu) test en slaagde in 1 keer. Hij werd hiermee Bujinkan Shidoshi (Bujinkan Senior Instructor).

In 2003 opende Marco een eigen dojo, de Bujinkan Usagi Dojo. In de voorgaande en komende jaren organiseerde hij nationale en internationale seminars, gaf demonstraties voor publiek en les aan kindergroepen (Ninja Kids).

In totaal heeft hij 8 personen tot Shodan (zwarte band) bevorderd. Hij is de Shidoshi-mentor van de Bujinkan Grímnir Dojo in Reykjavík, IJsland vanaf 2003.
In maart 2010 besloot Hatsumi-sensei om Marco te bevorderen tot 9e Dan (Budo Taijutsu).