“Matsuru” is het ‘doen van een festival’ in het Japans. Matsuru is echter een naam die niet nieuw is in vechtkunst minnend Nederland! Mijn eerste karate pak met geborduurde Kyokushinkai print in 1985 was er 1 van Matsuru. Het gaf me helemaal het gevoel “erbij te horen”. Vaak is de aanschaf van een pak, de definitieve zet in het gaan beoefenen van een vechtkunst. Ik zie het nooit als een ‘must’, velen komen langer dan een jaar bij me oefenen, zonder in het bezit te zijn van “een pak”. Ik maak er geen punt van.

Maar voor degene die beslist, er zijn mogelijkheden. Het is een hele beslissing. Maar het kan ook goedkoop worden aangepakt. Een pak is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Via de Bujinkan Usagi Dojo kunnen pakken, banden, tanto, bokken, oefenzwaarden, etc. worden besteld bij Matsuru.

Vraag voor meer informatie aan Marco: hazepad@gmail.com

Bekijk hier wat je via de Bujinkan Usagi Dojo kan aanschaffen: http://bukitowa.hazepad.eu/