Taikai Luxemburg Juli 1992

In deze zomer werkte ik in Amsterdam en kon wat geld sparen om naar de Taikai in augustus, in Luxemburg te gaan, het was inmiddels al weer langer dan een jaar terug dat ik Hatsumi sensei in Japan zag. Het zou me goed doen deze inspirationele man weer eens te zien.

Met Nico nam ik de trein naar Luxemburg, hij speelde Mr.Big’s “To Be With You” op zijn gitaar. We checkten in bij een plaatselijk Youth-hostel. Na de beoefening ging ik kennis maken met wat Finnen onder leiding van Ari Julku, die mijn verblijf in de stad erg aangenaam maakten. Ook kwamen tot mijn verrassing Ellie en Edwin ineens meedoen dat weekend!

Tijdens de Taikai, die door o.a. door Moshe Kastiel werd georganiseerd, werd er nog door een cameraploeg een demonstratie door Hatsumi-sensei opgenomen. Ik heb het allemaal gezien, alleen de beelden op televisie achteraf niet. Het thema was Shindenfudoryu voor dat jaar, ik heb er veel van opgestoken. Het was goed!