Vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2011 stonden in het teken van Dominik (Dado) Tesic, uit Kroatië. Hij bracht op verzoek van Jon Bjarni Baldvinsson, een bezoek aan de Bujinkan Grimnir Dojo in IJsland en gaf een seminar over Tsuki, Uke en Kihon Happo.

Dado gaf vanaf het begin duidelijk aan welke zaken natuurlijk zijn en welke niet. Alle houdingen (kamae) met hun toepassingen werden behandelt. Een correcte manier van stoten (tsuki) werd geoefend met focus pads en bokszakken. Hierdoor werd de stoot dynamischer en sneller. De volgende dag werd er dieper ingegaan op blokken (uke) waardoor iedereen aan het einde weg ging met blauwe armen. Op de laatste dag gaf Dado les in het torite (grijpende hand) gedeelte van kihon happo.

Dado’s aanwezigheid is al inspirerend zoals ik in Japan in 1993 mocht meemaken, maar ook tijdens bezoeken aan Kroatië in 2005 en 2008. Hij en zijn broer Sasha genezen mensen door middel van Neue Germanische Medizin van Dr.Hammer. Over deze geneeswijze heeft Dado de laatste avond een uitgebreide uitleg gegeven. Wederom inspiratie! Geweldig om deze man te horen of bezig te zien…

https://youtube.com/watch?v=Pxjaj1wq9DQ%3Frel%3D0